Benny Spekhorst: alleskunner


We krijgen een bokkenpootje bij de koffie. “Luxe hé,” lacht Benny Spekhorst (61), die de koffie serveert.

Serveren is niet Benny’s dagelijks werk bij Pelle’s Eten en Drinken in Deurningen. Hij zit liever met een biertje aan de andere kant van het schap. Maar: pas ná gedane arbeid!

De Deurninger zat zo’n twaalf jaar in de bouw, toen hij door een bouwongeluk geveld werd. Tien dagen lag hij in coma. Na zijn revalidatie probeerde hij het werk weer op te pakken, maar werd afgekeurd.

Via SWB werkte hij onder meer bij het bouwbedrijf in Borne en het Inbraak Preventie Team. Een kolfje naar zijn hand: omgaan met mensen, klussen aan huis. Toen vroeg zoon Roy: “Pa, waarom kom je niet bij mij werken?” En zo werd Benny drie jaar geleden via SWB gedetacheerd bij Pelle’s Eten & Drinken. Vanaf dat moment is Pelle het enige café in de wijde omtrek waar leveranciers om half acht ’s morgens terecht kunnen, want dan is Benny al aan het werk.

Hij doet er van alles: pakt leveringen weg, zoekt flessen uit, ruimt op, maakt schoon en klust er heel wat af, zoals de bouw van het sfeervolle terras. “Liever was ik vroeger in de bouw gebleven. Maar door al het kluswerk hier blijf ik ook dicht bij mijn passie”, zegt hij tevreden.

Nieuws

Anke Kimmels: altijd opgeruimd

Anke Kimmels: altijd opgeruimd

Bij Ikea houdt Anke Kimmels drie afdelingen netjes. Werk waar ze veel plezier in heeft.

Lees meer
Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

“Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou”, aldus Yvon Kroeze. Ze is namelijk als 60-plusser in de bouw gaan werken.

Lees meer
Paul Roering: 10.000 formulieren

Paul Roering: 10.000 formulieren

De liefde bracht Paul Roering naar Hengelo. Bij SWB werkt hij op de financiële afdeling waar Paul jaarlijks zo’n 10.000 inkoopformulieren verwerkt!

Lees meer
Linda Volmer: op snelschoenen!

Linda Volmer: op snelschoenen!

Op de werkplek van Linda Volmer hangen vlaggetjes, want SWB is dit jaar 50. Op 3 april hangen die vlaggetjes er ook voor Linda, want op die dag wordt zij óók 50 jaar!

Lees meer
Maikel Grimm: piraat bij Bredel

Maikel Grimm: piraat bij Bredel

SWB is al 50 jaar sociaal ondernemend! In dat kader vertelt Maikel Grimm (17) over zijn werk in de spuiterij van Watson Marlow Bredel. Zijn contract heeft hij bijna op zak: met ingang van 1 april.

Lees meer