Benny Spekhorst: alleskunner


We krijgen een bokkenpootje bij de koffie. “Luxe hé,” lacht Benny Spekhorst (61), die de koffie serveert.

Serveren is niet Benny’s dagelijks werk bij Pelle’s Eten en Drinken in Deurningen. Hij zit liever met een biertje aan de andere kant van het schap. Maar: pas ná gedane arbeid!

De Deurninger zat zo’n twaalf jaar in de bouw, toen hij door een bouwongeluk geveld werd. Tien dagen lag hij in coma. Na zijn revalidatie probeerde hij het werk weer op te pakken, maar werd afgekeurd.

Via SWB werkte hij onder meer bij het bouwbedrijf in Borne en het Inbraak Preventie Team. Een kolfje naar zijn hand: omgaan met mensen, klussen aan huis. Toen vroeg zoon Roy: “Pa, waarom kom je niet bij mij werken?” En zo werd Benny drie jaar geleden via SWB gedetacheerd bij Pelle’s Eten & Drinken. Vanaf dat moment is Pelle het enige café in de wijde omtrek waar leveranciers om half acht ’s morgens terecht kunnen, want dan is Benny al aan het werk.

Hij doet er van alles: pakt leveringen weg, zoekt flessen uit, ruimt op, maakt schoon en klust er heel wat af, zoals de bouw van het sfeervolle terras. “Liever was ik vroeger in de bouw gebleven. Maar door al het kluswerk hier blijf ik ook dicht bij mijn passie”, zegt hij tevreden.

Nieuws

Michael Holsbeeke: dubbel plus!

Michael Holsbeeke: dubbel plus!

SWB Midden Twente bestaat 50 jaar. Een van de vele medewerkers is Michael Holsbeeke die zijn plek heeft gevonden bij SWB Groentuin. Bekijk zijn video en lees zijn verhaal!

Lees meer
Benny Spekhorst: alleskunner

Benny Spekhorst: alleskunner

Benny Spekhorst is namens SWB gedetacheerd bij Pelle’s Eten & Drinken in Deurningen. Lees en bekijk zijn verhaal. SWB al 50 jaar sociaal ondernemend!

Lees meer
Martijn Blokzijl: écht buitenmens

Martijn Blokzijl: écht buitenmens

Als kind vond hij het prachtig om zijn vader te helpen in de tuin. Nu werkt Martijn Blokzijl (35) weer in het groen. Hij vertelt over zijn ontwikkeling bij SWB in het kader van ‘SWB 50 jaar ondernemend’.

Lees meer
Melissa Salmon: project geslaagd

Melissa Salmon: project geslaagd

Ze is niet ‘een schoonmaakster’; ze is Melissa, die schoonmaakt. Ze weet wie ze is, wat ze wil. Ze staat na een ellendige periode weer rechtop, verdient haar eigen geld en straalt opnieuw warmte, plezier en positiviteit uit!

Lees meer
Bert Veneberg: trots in de taxi

Bert Veneberg: trots in de taxi

Voor Bert Veneberg is het nieuwe jaar goed begonnen. Hij zit weer achter het stuur van een taxi! Lees zijn verhaal in het kader van ‘SWB 50 jaar sociaal ondernemend’. Bekijk ook de video!

Lees meer