Bert Veneberg: trots in de taxi

Voor Bert Veneberg (54) is het nieuwe jaar goed begonnen. Bijna dertig jaar geleden stopte hij met taxirijden en zocht ander werk. Maar nu zit hij weer achter het stuur van de taxi, mét de vereiste papieren!

Bij SWB, waar Bert vanaf 1996 werkt, soldeerde en repareerde hij onder meer printplaatjes.
Via SWB werkte hij in Oldenzaal bij Tronex. “Leuk werk, maar op een gegeven moment wordt het saai; het werd tijd om iets anders te doen.”
Vorig jaar diende dat ‘anders’ zich aan. Bert: “Vroeger reed ik taxi. Maar toen moest je ineens een taxipas hebben en daarvoor een opleiding volgen. Te veel rompslomp vond ik toen.”

Vorig jaar mei werd hij gedetacheerd bij De Groene Taxi in Almelo en ging de uitdaging alsnog aan. In oktober haalde hij het theoretisch deel van het examen en begin december het praktijkgedeelte. “Ik was wel zenuwachtig, maar het pasje is binnen.”
Trots er op is hij zeker: “Moet je kijken wat ik er voor moest doen! Vroeger was ik helemaal niet van de diploma’s.” En nu rijdt hij in de bus met het blauwe kenteken vanaf ’s morgens tien voor half zeven door Twente. Genietend. “Mooi dat ik van SWB en De Groene Taxi deze kans kreeg. Mag ik Bert Kroeze noemen? Hij heeft mij ontzettend goed geholpen.”

Nieuws

Anke Kimmels: altijd opgeruimd

Anke Kimmels: altijd opgeruimd

Bij Ikea houdt Anke Kimmels drie afdelingen netjes. Werk waar ze veel plezier in heeft.

Lees meer
Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

“Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou”, aldus Yvon Kroeze. Ze is namelijk als 60-plusser in de bouw gaan werken.

Lees meer
Paul Roering: 10.000 formulieren

Paul Roering: 10.000 formulieren

De liefde bracht Paul Roering naar Hengelo. Bij SWB werkt hij op de financiële afdeling waar Paul jaarlijks zo’n 10.000 inkoopformulieren verwerkt!

Lees meer
Linda Volmer: op snelschoenen!

Linda Volmer: op snelschoenen!

Op de werkplek van Linda Volmer hangen vlaggetjes, want SWB is dit jaar 50. Op 3 april hangen die vlaggetjes er ook voor Linda, want op die dag wordt zij óók 50 jaar!

Lees meer
Maikel Grimm: piraat bij Bredel

Maikel Grimm: piraat bij Bredel

SWB is al 50 jaar sociaal ondernemend! In dat kader vertelt Maikel Grimm (17) over zijn werk in de spuiterij van Watson Marlow Bredel. Zijn contract heeft hij bijna op zak: met ingang van 1 april.

Lees meer