Bert Veneberg: trots in de taxi

Voor Bert Veneberg (54) is het nieuwe jaar goed begonnen. Bijna dertig jaar geleden stopte hij met taxirijden en zocht ander werk. Maar nu zit hij weer achter het stuur van de taxi, mét de vereiste papieren!

Bij SWB, waar Bert vanaf 1996 werkt, soldeerde en repareerde hij onder meer printplaatjes.
Via SWB werkte hij in Oldenzaal bij Tronex. “Leuk werk, maar op een gegeven moment wordt het saai; het werd tijd om iets anders te doen.”
Vorig jaar diende dat ‘anders’ zich aan. Bert: “Vroeger reed ik taxi. Maar toen moest je ineens een taxipas hebben en daarvoor een opleiding volgen. Te veel rompslomp vond ik toen.”

Vorig jaar mei werd hij gedetacheerd bij De Groene Taxi in Almelo en ging de uitdaging alsnog aan. In oktober haalde hij het theoretisch deel van het examen en begin december het praktijkgedeelte. “Ik was wel zenuwachtig, maar het pasje is binnen.”
Trots er op is hij zeker: “Moet je kijken wat ik er voor moest doen! Vroeger was ik helemaal niet van de diploma’s.” En nu rijdt hij in de bus met het blauwe kenteken vanaf ’s morgens tien voor half zeven door Twente. Genietend. “Mooi dat ik van SWB en De Groene Taxi deze kans kreeg. Mag ik Bert Kroeze noemen? Hij heeft mij ontzettend goed geholpen.”

Nieuws

Michael Holsbeeke: dubbel plus!

Michael Holsbeeke: dubbel plus!

SWB Midden Twente bestaat 50 jaar. Een van de vele medewerkers is Michael Holsbeeke die zijn plek heeft gevonden bij SWB Groentuin. Bekijk zijn video en lees zijn verhaal!

Lees meer
Benny Spekhorst: alleskunner

Benny Spekhorst: alleskunner

Benny Spekhorst is namens SWB gedetacheerd bij Pelle’s Eten & Drinken in Deurningen. Lees en bekijk zijn verhaal. SWB al 50 jaar sociaal ondernemend!

Lees meer
Martijn Blokzijl: écht buitenmens

Martijn Blokzijl: écht buitenmens

Als kind vond hij het prachtig om zijn vader te helpen in de tuin. Nu werkt Martijn Blokzijl (35) weer in het groen. Hij vertelt over zijn ontwikkeling bij SWB in het kader van ‘SWB 50 jaar ondernemend’.

Lees meer
Melissa Salmon: project geslaagd

Melissa Salmon: project geslaagd

Ze is niet ‘een schoonmaakster’; ze is Melissa, die schoonmaakt. Ze weet wie ze is, wat ze wil. Ze staat na een ellendige periode weer rechtop, verdient haar eigen geld en straalt opnieuw warmte, plezier en positiviteit uit!

Lees meer
Bert Veneberg: trots in de taxi

Bert Veneberg: trots in de taxi

Voor Bert Veneberg is het nieuwe jaar goed begonnen. Hij zit weer achter het stuur van een taxi! Lees zijn verhaal in het kader van ‘SWB 50 jaar sociaal ondernemend’. Bekijk ook de video!

Lees meer