Martijn Blokzijl: écht buitenmens

Als kind vond hij het prachtig om zijn vader te helpen in de tuin. Nu werkt Martijn Blokzijl (35) weer in het groen. “Het mooiste vind ik wanneer alles er weer strak bij ligt.”

Als leerling van het praktijkonderwijs ’t Genseler koos hij voor een stage in de ‘groene’ richting. “Dat was direct al mijn keus. Ik ben een echt buitenmens.”

Na zijn opleiding was Martijn prima op zijn plek bij Gildebor. Maar artrose in zijn rug dwong hem tot ander werk. Twee jaar werkte hij bij Odink & Koenderink in Haaksbergen. “Alleen rond lunchtijd kwam ik even buiten.”

Martijn werd vervolgens gedetacheerd bij De Groene Taxi. “Ik reed in elk geval buiten, dat was al iets”, lacht hij. Sinds eind vorig jaar heeft hij weer tuingereedschap in de hand. Vanuit de Groentuin rijdt hij samen met een collega de Hengelose wijken in, of wordt ingehuurd door bedrijven en particulieren. “Bij de nieuwbouw in Berflo Es hebben we klimop en haagbeuken aangeplant. We schoffelen, snoeien, planten, doen montageklussen in de tuin, prachtig.”

Thuis merken ze Martijns plezier in het werk: “Ik ben een stuk vrolijker en rustiger.” Hij is benieuwd hoe het in het voorjaar gaat. “Dan wordt het een stuk drukker met het werk. Ik heb daar zin in. Het voorjaar mag van mij wel komen!”

Nieuws

Michael Holsbeeke: dubbel plus!

Michael Holsbeeke: dubbel plus!

SWB Midden Twente bestaat 50 jaar. Een van de vele medewerkers is Michael Holsbeeke die zijn plek heeft gevonden bij SWB Groentuin. Bekijk zijn video en lees zijn verhaal!

Lees meer
Benny Spekhorst: alleskunner

Benny Spekhorst: alleskunner

Benny Spekhorst is namens SWB gedetacheerd bij Pelle’s Eten & Drinken in Deurningen. Lees en bekijk zijn verhaal. SWB al 50 jaar sociaal ondernemend!

Lees meer
Martijn Blokzijl: écht buitenmens

Martijn Blokzijl: écht buitenmens

Als kind vond hij het prachtig om zijn vader te helpen in de tuin. Nu werkt Martijn Blokzijl (35) weer in het groen. Hij vertelt over zijn ontwikkeling bij SWB in het kader van ‘SWB 50 jaar ondernemend’.

Lees meer
Melissa Salmon: project geslaagd

Melissa Salmon: project geslaagd

Ze is niet ‘een schoonmaakster’; ze is Melissa, die schoonmaakt. Ze weet wie ze is, wat ze wil. Ze staat na een ellendige periode weer rechtop, verdient haar eigen geld en straalt opnieuw warmte, plezier en positiviteit uit!

Lees meer
Bert Veneberg: trots in de taxi

Bert Veneberg: trots in de taxi

Voor Bert Veneberg is het nieuwe jaar goed begonnen. Hij zit weer achter het stuur van een taxi! Lees zijn verhaal in het kader van ‘SWB 50 jaar sociaal ondernemend’. Bekijk ook de video!

Lees meer