Martijn Blokzijl: écht buitenmens

Als kind vond hij het prachtig om zijn vader te helpen in de tuin. Nu werkt Martijn Blokzijl (35) weer in het groen. “Het mooiste vind ik wanneer alles er weer strak bij ligt.”

Als leerling van het praktijkonderwijs ’t Genseler koos hij voor een stage in de ‘groene’ richting. “Dat was direct al mijn keus. Ik ben een echt buitenmens.”

Na zijn opleiding was Martijn prima op zijn plek bij Gildebor. Maar artrose in zijn rug dwong hem tot ander werk. Twee jaar werkte hij bij Odink & Koenderink in Haaksbergen. “Alleen rond lunchtijd kwam ik even buiten.”

Martijn werd vervolgens gedetacheerd bij De Groene Taxi. “Ik reed in elk geval buiten, dat was al iets”, lacht hij. Sinds eind vorig jaar heeft hij weer tuingereedschap in de hand. Vanuit de Groentuin rijdt hij samen met een collega de Hengelose wijken in, of wordt ingehuurd door bedrijven en particulieren. “Bij de nieuwbouw in Berflo Es hebben we klimop en haagbeuken aangeplant. We schoffelen, snoeien, planten, doen montageklussen in de tuin, prachtig.”

Thuis merken ze Martijns plezier in het werk: “Ik ben een stuk vrolijker en rustiger.” Hij is benieuwd hoe het in het voorjaar gaat. “Dan wordt het een stuk drukker met het werk. Ik heb daar zin in. Het voorjaar mag van mij wel komen!”

Nieuws

Anke Kimmels: altijd opgeruimd

Anke Kimmels: altijd opgeruimd

Bij Ikea houdt Anke Kimmels drie afdelingen netjes. Werk waar ze veel plezier in heeft.

Lees meer
Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

“Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou”, aldus Yvon Kroeze. Ze is namelijk als 60-plusser in de bouw gaan werken.

Lees meer
Paul Roering: 10.000 formulieren

Paul Roering: 10.000 formulieren

De liefde bracht Paul Roering naar Hengelo. Bij SWB werkt hij op de financiële afdeling waar Paul jaarlijks zo’n 10.000 inkoopformulieren verwerkt!

Lees meer
Linda Volmer: op snelschoenen!

Linda Volmer: op snelschoenen!

Op de werkplek van Linda Volmer hangen vlaggetjes, want SWB is dit jaar 50. Op 3 april hangen die vlaggetjes er ook voor Linda, want op die dag wordt zij óók 50 jaar!

Lees meer
Maikel Grimm: piraat bij Bredel

Maikel Grimm: piraat bij Bredel

SWB is al 50 jaar sociaal ondernemend! In dat kader vertelt Maikel Grimm (17) over zijn werk in de spuiterij van Watson Marlow Bredel. Zijn contract heeft hij bijna op zak: met ingang van 1 april.

Lees meer