Melissa Salmon: project geslaagd

Ze is niet ‘een schoonmaakster’; ze is Melissa, die schoonmaakt. Ze weet wie ze is, wat ze wil. Ze staat na een ellendige periode weer rechtop, verdient haar eigen geld en straalt opnieuw warmte, plezier en posiviteit uit.

Melissa Salmon (54) komt van Curaçao en verhuisde met haar gezin in 2002 naar Hengelo. Haar leven had ze al die tijd op de rails: jarenlang kleuterjuf op St. Maarten, in Hengelo een eigen bedrijfje en volop actief in de buurt. Voor dat laatste ontving ze de gemeentelijke Sylvesterprijs.

Tot in 2017 omstandigheden haar leven compleet overhoop gooiden. “Ik moest er zijn voor mijn kinderen en daarna er zelf weer bovenop komen. Ik had even hulp nodig.” Ze kwam bij de sociale dienst met het vaste voornemen zo snel mogelijk haar leven weer op orde te hebben en een baan te vinden: haar eigen ‘project Melissa’.

Via de Instapafdeling en de SWB Werkacademie werkt ze nu bijna een jaar bij het SWB schoonmaakbedrijf. Op de fiets naar haar werk, voor haar is het fitness: “Aan de slag om een prettige en schone werkomgeving te creëren!”
Ze wordt door een werkgever het ‘zonnetje in huis’ genoemd, gedreven en actief. Melissa heeft plezier in haar werk én haar leven: “Ik bén er weer.”

‘Project Melissa’ is nu al geslaagd.

Nieuws

Michael Holsbeeke: dubbel plus!

Michael Holsbeeke: dubbel plus!

SWB Midden Twente bestaat 50 jaar. Een van de vele medewerkers is Michael Holsbeeke die zijn plek heeft gevonden bij SWB Groentuin. Bekijk zijn video en lees zijn verhaal!

Lees meer
Benny Spekhorst: alleskunner

Benny Spekhorst: alleskunner

Benny Spekhorst is namens SWB gedetacheerd bij Pelle’s Eten & Drinken in Deurningen. Lees en bekijk zijn verhaal. SWB al 50 jaar sociaal ondernemend!

Lees meer
Martijn Blokzijl: écht buitenmens

Martijn Blokzijl: écht buitenmens

Als kind vond hij het prachtig om zijn vader te helpen in de tuin. Nu werkt Martijn Blokzijl (35) weer in het groen. Hij vertelt over zijn ontwikkeling bij SWB in het kader van ‘SWB 50 jaar ondernemend’.

Lees meer
Melissa Salmon: project geslaagd

Melissa Salmon: project geslaagd

Ze is niet ‘een schoonmaakster’; ze is Melissa, die schoonmaakt. Ze weet wie ze is, wat ze wil. Ze staat na een ellendige periode weer rechtop, verdient haar eigen geld en straalt opnieuw warmte, plezier en positiviteit uit!

Lees meer
Bert Veneberg: trots in de taxi

Bert Veneberg: trots in de taxi

Voor Bert Veneberg is het nieuwe jaar goed begonnen. Hij zit weer achter het stuur van een taxi! Lees zijn verhaal in het kader van ‘SWB 50 jaar sociaal ondernemend’. Bekijk ook de video!

Lees meer