Melissa Salmon: project geslaagd

Ze is niet ‘een schoonmaakster’; ze is Melissa, die schoonmaakt. Ze weet wie ze is, wat ze wil. Ze staat na een ellendige periode weer rechtop, verdient haar eigen geld en straalt opnieuw warmte, plezier en posiviteit uit.

Melissa Salmon (54) komt van Curaçao en verhuisde met haar gezin in 2002 naar Hengelo. Haar leven had ze al die tijd op de rails: jarenlang kleuterjuf op St. Maarten, in Hengelo een eigen bedrijfje en volop actief in de buurt. Voor dat laatste ontving ze de gemeentelijke Sylvesterprijs.

Tot in 2017 omstandigheden haar leven compleet overhoop gooiden. “Ik moest er zijn voor mijn kinderen en daarna er zelf weer bovenop komen. Ik had even hulp nodig.” Ze kwam bij de sociale dienst met het vaste voornemen zo snel mogelijk haar leven weer op orde te hebben en een baan te vinden: haar eigen ‘project Melissa’.

Via de Instapafdeling en de SWB Werkacademie werkt ze nu bijna een jaar bij het SWB schoonmaakbedrijf. Op de fiets naar haar werk, voor haar is het fitness: “Aan de slag om een prettige en schone werkomgeving te creëren!”
Ze wordt door een werkgever het ‘zonnetje in huis’ genoemd, gedreven en actief. Melissa heeft plezier in haar werk én haar leven: “Ik bén er weer.”

‘Project Melissa’ is nu al geslaagd.

Nieuws

Anke Kimmels: altijd opgeruimd

Anke Kimmels: altijd opgeruimd

Bij Ikea houdt Anke Kimmels drie afdelingen netjes. Werk waar ze veel plezier in heeft.

Lees meer
Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

“Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou”, aldus Yvon Kroeze. Ze is namelijk als 60-plusser in de bouw gaan werken.

Lees meer
Paul Roering: 10.000 formulieren

Paul Roering: 10.000 formulieren

De liefde bracht Paul Roering naar Hengelo. Bij SWB werkt hij op de financiële afdeling waar Paul jaarlijks zo’n 10.000 inkoopformulieren verwerkt!

Lees meer
Linda Volmer: op snelschoenen!

Linda Volmer: op snelschoenen!

Op de werkplek van Linda Volmer hangen vlaggetjes, want SWB is dit jaar 50. Op 3 april hangen die vlaggetjes er ook voor Linda, want op die dag wordt zij óók 50 jaar!

Lees meer
Maikel Grimm: piraat bij Bredel

Maikel Grimm: piraat bij Bredel

SWB is al 50 jaar sociaal ondernemend! In dat kader vertelt Maikel Grimm (17) over zijn werk in de spuiterij van Watson Marlow Bredel. Zijn contract heeft hij bijna op zak: met ingang van 1 april.

Lees meer