Michael Holsbeeke: dubbel plus!

Hengeloër Michael Holsbeeke (48) begon vorig jaar februari in de Groentuin van SWB. “Er lag ijs; min 10 was het toen. En een paar maand later was het ruim 30 graden.”

Michael was tot voor kort werkzaam bij Enexis, maar kwam met fysieke klachten thuis te zitten.
Via het SWB re-integratietraject kwam hij in de Groentuin. “Ik kan iets doen waar ik zelf plezier aan heb en ondertussen mijn lichaam weer opbouwen: een plus-plussituatie. Kijken waar mijn grenzen liggen, zowel fysiek als qua druk. Je mag hier aan jezelf werken, én het is een opstapje naar de echte wereld.”

Drie keer per week fietst hij met de bakfiets de poort uit, om in Hengelo schillen op te halen. “Fietsen is fysiek zwaar: mijn linkerbeen werkt niet mee. Maar we hebben nu ook elektrische fietsen en dan is dit een uitje.”

Dik ingepakt staat hij deze wintermaanden op de inzamelplek: “Je maakt een praatje met de mensen.”
Ook de contacten met collega’s waardeert hij: “Door te praten help je elkaar.” De Groentuin is zijn ding: “Je hebt veel variatie in werkzaamheden en dit fysieke werk is alleen maar goed voor mij. Mooi is ook dat je zoveel verschillende collega’s hebt, dat maak je in een ander werk niet mee, heel goed voor je ontwikkeling.

Wat mij betreft: plus-plus!”

 

Nieuws

Michael Holsbeeke: dubbel plus!

Michael Holsbeeke: dubbel plus!

SWB Midden Twente bestaat 50 jaar. Een van de vele medewerkers is Michael Holsbeeke die zijn plek heeft gevonden bij SWB Groentuin. Bekijk zijn video en lees zijn verhaal!

Lees meer
Benny Spekhorst: alleskunner

Benny Spekhorst: alleskunner

Benny Spekhorst is namens SWB gedetacheerd bij Pelle’s Eten & Drinken in Deurningen. Lees en bekijk zijn verhaal. SWB al 50 jaar sociaal ondernemend!

Lees meer
Martijn Blokzijl: écht buitenmens

Martijn Blokzijl: écht buitenmens

Als kind vond hij het prachtig om zijn vader te helpen in de tuin. Nu werkt Martijn Blokzijl (35) weer in het groen. Hij vertelt over zijn ontwikkeling bij SWB in het kader van ‘SWB 50 jaar ondernemend’.

Lees meer
Melissa Salmon: project geslaagd

Melissa Salmon: project geslaagd

Ze is niet ‘een schoonmaakster’; ze is Melissa, die schoonmaakt. Ze weet wie ze is, wat ze wil. Ze staat na een ellendige periode weer rechtop, verdient haar eigen geld en straalt opnieuw warmte, plezier en positiviteit uit!

Lees meer
Bert Veneberg: trots in de taxi

Bert Veneberg: trots in de taxi

Voor Bert Veneberg is het nieuwe jaar goed begonnen. Hij zit weer achter het stuur van een taxi! Lees zijn verhaal in het kader van ‘SWB 50 jaar sociaal ondernemend’. Bekijk ook de video!

Lees meer