Michael Holsbeeke: dubbel plus!

Hengeloër Michael Holsbeeke (48) begon vorig jaar februari in de Groentuin van SWB. “Er lag ijs; min 10 was het toen. En een paar maand later was het ruim 30 graden.”

Michael was tot voor kort werkzaam bij Enexis, maar kwam met fysieke klachten thuis te zitten.
Via het SWB re-integratietraject kwam hij in de Groentuin. “Ik kan iets doen waar ik zelf plezier aan heb en ondertussen mijn lichaam weer opbouwen: een plus-plussituatie. Kijken waar mijn grenzen liggen, zowel fysiek als qua druk. Je mag hier aan jezelf werken, én het is een opstapje naar de echte wereld.”

Drie keer per week fietst hij met de bakfiets de poort uit, om in Hengelo schillen op te halen. “Fietsen is fysiek zwaar: mijn linkerbeen werkt niet mee. Maar we hebben nu ook elektrische fietsen en dan is dit een uitje.”

Dik ingepakt staat hij deze wintermaanden op de inzamelplek: “Je maakt een praatje met de mensen.”
Ook de contacten met collega’s waardeert hij: “Door te praten help je elkaar.” De Groentuin is zijn ding: “Je hebt veel variatie in werkzaamheden en dit fysieke werk is alleen maar goed voor mij. Mooi is ook dat je zoveel verschillende collega’s hebt, dat maak je in een ander werk niet mee, heel goed voor je ontwikkeling.

Wat mij betreft: plus-plus!”

 

Nieuws

Anke Kimmels: altijd opgeruimd

Anke Kimmels: altijd opgeruimd

Bij Ikea houdt Anke Kimmels drie afdelingen netjes. Werk waar ze veel plezier in heeft.

Lees meer
Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

“Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou”, aldus Yvon Kroeze. Ze is namelijk als 60-plusser in de bouw gaan werken.

Lees meer
Paul Roering: 10.000 formulieren

Paul Roering: 10.000 formulieren

De liefde bracht Paul Roering naar Hengelo. Bij SWB werkt hij op de financiële afdeling waar Paul jaarlijks zo’n 10.000 inkoopformulieren verwerkt!

Lees meer
Linda Volmer: op snelschoenen!

Linda Volmer: op snelschoenen!

Op de werkplek van Linda Volmer hangen vlaggetjes, want SWB is dit jaar 50. Op 3 april hangen die vlaggetjes er ook voor Linda, want op die dag wordt zij óók 50 jaar!

Lees meer
Maikel Grimm: piraat bij Bredel

Maikel Grimm: piraat bij Bredel

SWB is al 50 jaar sociaal ondernemend! In dat kader vertelt Maikel Grimm (17) over zijn werk in de spuiterij van Watson Marlow Bredel. Zijn contract heeft hij bijna op zak: met ingang van 1 april.

Lees meer